En Zengin Bir Grup İnsan Bu Konu İçin Gizli Yemek Yediler

Yeni Şafak yazarı Temel Korkmaz’ın “Kapalı kapıların ardındaki ‘Milyarderler Yemeği'” başlıklı yazısında ilginç bir yemeğin ayrımtılarını aktardı.

The New York Times, Elon Musk ve yatırımcı David Sacks’ın geçtiğimiz ay Hollywood’da gizli bir “Milyarderler Yemeği” düzenlediğini yazdı. Bu davette, ünlü medya patronu Rupert Murdoch, PayPal’in kurucusu Peter Thiel ve Trump’ın eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin de yer aldı.

DEMOKRASİ KARŞITI KOALİSYON İDDİASI

Gazetedeki analizde, bu milyarderlerin Donald Trump’ı yeniden Beyaz Saray’a yerleştirme amacında olduğu belirtiliyor. Ayrıca, milyarderlerin “demokrasi karşıtı bir koalisyon” oluşturduğu ileri sürülüyor.

PAUL KRUGMAN’IN UYARISI

The New York Times’ta Paul Krugman, “Bu defakinin, ABD’nin son gerçek seçimi olabileceği” ihtimalinden bahsediyor. Bu “son seçim” söylemi, Türkiye’de 2018 ve 2023 seçimlerinden önce gösterime giren siyasal korku filmlerinin başat repliğini hatırlatıyor.

BIDEN’IN AKIL SAĞLIĞI TARTIŞMALARI

Rupert Murdoch’ın gazetesi The Wall Street Journal’da, “81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın akıl sağlığında ciddi bir gerileme olduğu” iddia edildi. Haberde, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçilerden 50 yetkiliyle görüşülerek bu iddiaların doğrulandığı belirtiliyor. Bu haber, Murdoch’ın dümeni yeniden Trump’a kırdığının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

UKRAYNA VE NORMANDİYA

Normandiya Çıkarması’nın 80. Yıldönümü törenine Rusya davet edilmezken, Ukrayna lideri Zelenski katıldı. Törende, “Er Ryan’ı Kurtarmak” filminin oyuncusu Tom Hanks ve yönetmeni Steven Spielberg de yer aldı. Bu defaki Er Ryan’ın “Ukrayna” olduğu yorumları yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx