Almanya’da “şap hastalığı” paniği: Canlı hayvan nakil yasağı uzatıldı

Brandenburg’da Şap Hastalığı Nedeniyle Canlı Hayvan Taşıma Yasağı Uzatıldı

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde şap hastalığının ortaya çıkmasının ardından devam eden belirsizlik nedeniyle canlı hayvanların taşınmasına yönelik yasağın 48 saat daha uzatıldığı açıklandı. Brandenburg Tarım Bakanlığı, hayvanların ve ürünlerinin bir yerden başka bir yere naklinin geçici olarak yasaklanmasının şap hastalığının yayılmasını önlemek için gerekliliği vurguladı.

15 Ocak’a kadar uzatılan kararname, salgın durumunun değerlendirilmesi için gereken tüm test sonuçlarının elde edilmesini sağlayacak. Şu ana kadar yeni bir vaka kaydedilmediği belirtildi.

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Brandenburg eyaletinde alınan tedbirlerin doğru olduğunu vurgulayarak, salgın sürecinde kararlı davranmanın normale dönüşü hızlandırabileceğini dile getirdi. Ancak epidemiyolojik durumun hala belirsiz olduğunu ifade etti.

Alman Haber Ajansı DPA’nın Brandenburg Tarım Bakanlığı Sözcüsü’ne dayandırdığı habere göre, koruma tedbirleri kapsamında Schöneiche kentindeki bir çiftlikte 55 keçi, koyun ve 3 sığırın itlaf edileceği bildirildi. Çiftlikte şap hastalığının tespit edilmesi üzerine bu önlem alındı.

Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Ruckwied, çiftçilerin endişeli olduğunu belirterek, salgının kontrol altına alınması için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Virüsün hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ekonomik zarar verdiğini belirterek, eyaletler ve federal hükümetin işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Brandenburg eyaletinin Märkisch-Oderland bölgesindeki Hönow beldesinde şap hastalığı virüsüne rastlanmış, tedbir olarak etrafındaki domuz ve tırnaklı hayvanların itlaf edildiği, hayvanat bahçeleri ve hayvan parklarının kapatıldığı biliniyordu.

Related Posts

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.

Ucuz yemek lokantaları yaygınlaşıyor! Bir ilde daha Kent Lokantası açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Kent Lokantası” projesini Kepez ilçesinde hizmete açtı. İlk gün yoğun ilgi gören lokantada 4 çeşit sıcak yemek yalnızca 90 TL’ye sunuluyor.

TBMM’de, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmeleri sürecek

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmelerine devam edilecek. Teklifin kanunlaşması halinde Genel Kurulda, enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeleri içeren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

İtirafçının yalanı İmamoğlu’nun avukatını tutuklattı

İBB’ye yönelik 19 Mart operasyonunda tutuklanan ASOY İnşaat’ın sahibi Adem Soytekin, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi ancak tahliye olamadı.