RTÜK yayın ihlali yapan kuruluşlara yaptırım uyguladı

 

RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre, “Neden Sonuç” adlı programda, bilirkişi olarak görev yapan kişinin telefon görüşmesinin rızası dışında yayımlanması nedeniyle Halk TV’ye üst sınırdan para cezası verildi. Bolu Kartalkaya’daki otel yangınıyla ilgili yayınları nedeniyle Tele 1, NOW TV ve Sözcü TV’ye de üst sınırdan para cezası uygulandı.

Dijital platform Netflix’te yayınlanan “Teen Titans Go” adlı programı değerlendiren RTÜK, Netflix’e üst sınırdan para cezası ve “katalogdan çıkarma” müeyyidesi uyguladı.

Tele 1’de Musa Özuğurlu’nun sanatçı Ferdi Tayfur’a yönelik, “Müzikal açıdan baktığımız zaman berbattı.” sözlerine üst sınırdan idari ceza verildi. TV8’deki “Survivor” adlı programa da şiddeti artırdığı gerekçesiyle üst sınırdan para cezası uygulandı.

Tanıtım ve satış yaptığı belirlenen Kanal Ege’nin ise halk sağlığını ihlal ettiği gerekçesiyle yayın lisansının iptal edilmesi kararına varıldı.

RTÜK, NAM Televizyon ve Reklamcılık adlı bir yayın şirketinin, “NOW TV” logosuna ilişkin, Türk Patent ve Marka Kurumuna marka benzerliği nedeniyle yaptığı itirazı da değerlendirdi.

Türk Patent ve Marka Kurumunun, “markalar arasında ilişkilendirilme dahil karıştırılma ihtimalinin bulunduğu” sonucuna ulaşıp itirazı yerinde bulması üzerine Huzur Radyo TV’nin “NOW” ibareli marka tescil başvurusunun reddine karar verildi. RTÜK, “NOW” logosunun değiştirilmesi için kuruluşa 30 gün süre tanıdı.

Related Posts

2 ilde 24 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 24 düzensiz göçmen yakalandı. İşlemleri tamamlanan göçmenler, Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

Özgür Özel Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile bir araya geldi

CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Özgür Özel ile bir araya geldi.

Kendisini şikayet eden engelliyi benzin dökerek yaktı

Gaziosmanpaşa’da telefonunu gasp ettiği için kendisinden şikayetçi olan Ahmet’i üzerine benzin dökerek yaktı.

Husiler Ben Gurion Havalimanı’nı vurdu

Yemen’deki Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı hipersonik balistik füzeyle “başarılı şekilde” hedef aldıklarını açıkladı.

2 ilde 28 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 28 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.