8. Hamsi ve Kültür Festivali coşkusu

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi ile Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 8’inci Hamsi ve Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenen festivalin açılışına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ve beraberindeki vatandaşlar katıldı. Büyük bir coşku ile gerçekleşen festivalde 1 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Balık ekmeğini alan vatandaşlar festival alanını gezerek keyifli vakit geçirdiler.

Bursa’nın adeta bir Anadolu mozaiği olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kentimiz, ülkemizin dört bir yanından hemşehrimize ev sahipliği yapıyor. Adeta bir kültür mozaiği. 8. Hamsi ve Kültür Festivali ile binlerce vatandaşımıza hamsi ekmek ikram ettik. Horon, kemençe ve halk oyunları gösterileriyle de festivalimizi taçlandırdık. Birliğimiz, beraberliğimiz, neşemiz daim olsun” dedi.

Geleneksel hale gelen etkinliklerini bu yıl da gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, “2015’ten beri geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizi yalnızca Rizeli vatandaşlarımıza yapmıyoruz. Kafkasya’dan, Anadolu’dan, Güneydoğu’dan, Karadeniz’den gelen tüm Bursalılara yapıyoruz. Rize’de doğduk fakat Bursa’da doyduk, artık Bursalıyız. Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Hamsi Festivali’ni her yıl yapıyoruz” dedi.

Festivalde bir yandan vatandaşlara hamsi ikram edilirken diğer yandan sanatçılar Karadeniz şarkılarıyla alanı coşturdu. Kemençe, tulum eşliğinde vatandaşlar horon oynadı. Yöresel halk oyunu ekibinin performansı da büyük beğeni topladı.

Related Posts

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

Ünlü çikolata markası uyarı sonrası raflardan çekildi

Etiketinde süt içermiyor yazıyordu ama içinde gizli alerjen tespit edildi. ABD’de birçok eyalette satılan popüler çikolata markası, alerji riski nedeniyle piyasadan toplatılıyor.

Trump’tan Hamas’a ateşkes uyarısı: ‘Durum giderek kötüleşir’… İsrail anlaşmayı kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini bildirdi. Hamas’ın henüz teklife yanıt vermediğini kaydeden Trump, teklifin kabul edilmesi gerektiği yoksa Gazze’deki durumun giderek kötüleşeceği konusunda uyarı yaptı.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.