CHP, İmamoğlu’nun özgürlüğü ve erken seçim için imza toplamaya devam ediyor: ‘Halk kampanyayı sahiplendi’

Cumhurbaşkanı adayları Ekrem İmamoğlu’nun özgürülüğü ve erken seçim için imza kampanyası başlatan CHP’nin il başkanları, kampanyaya yoğun bir ilgi olduğunu söylüyor. Bayram döneminden sonra bu ilginin artmasını beklediğini belirten başkanlar “Gittiğimiz yerlerde fazla imza kağıdı isteyen esnaf oluyor. ‘Biz toplar size getiririz’ diyorlar. Ev gezmeleri yapıyoruz, bayramlaşmalarda da imza topladık. Onun dışında internet üzerinden de imza ulaştırılabiliyor. Bayram sonrası dönemde de saha çalışmalarını artıracağız. Kalabalık merkezlere standlar kuracağız” diyor.

CHP, cumhurbaşkanı adayları Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması üzerine hem İmamoğlu’nun özgürlüğü hem de erken seçim için imza kampanyası başlattı. CHP lideri Özgür Özel, 27 milyonun üzerinde bir imza toplamayı hedeflediklerini açıkladı. Bayram döneminde kampanyaya olan ilgiyi anlatan CHP’li il başkanları “Özellikle toplu bayram buluşmalarımızda imza konusundan söz ettik. Yoğun bir ilgi oldu” dedi. İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için yapılan seçimde 15 milyondan fazla yurttaşın oyunu aldığını anımsatan başkanlar “Hedefimiz ilk olarak bu 15 milyon insana ulaşmak. Sonrasında bu sayıyı artırmak. Onlardan da yakınlarına bu kampanyayı ulaştırmalarını isteyeceğiz. Bayram döneminden sonra şehir merkezlerine, halkın yoğunlukta olduğu yerlere standlar kuracağız. Onun dışında ev gezileri yapacağız. Kapı kapı destek isteyeceğiz” dedi.

İNTERNETTEN ULAŞILABİLİYOR

Bunun yanında yurtttaşların da kampanyaya sahip çıktığını belirten başkanlar “Bazı yerlerde esnaf hem imza verdi hem de fazladan imza kağıdı istedi. ‘Siz kağıdı bırakın, gelenlerden imza atmak isteyenlere verir, size getiririz’ diyenler oldu. Ekrem Başkanı herkes sahipleniyor. İnsanlar artık çok dolu olduğu için bir yerden tepki göstermek istiyor. İmza kampanyası için önseçimden bile yoğun bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. İmza vermek isteyen yurttaşların şimdilik partinin il ve ilçe başkanlıklarına gelebileceğini aktaran başkanlar “Bunun dışında il ve ilçe başkanlıklarımızı arayan, evden çıkamayacak haldeki vatandaşlarımızın ayağına kadar gitmeye hazırız. Ayrıca ‘https://chp.li/imzakampanya’ adresinden de imza formuna ulaşabilirler. Dijital ortamdan imzaları [email protected] adresine teslim edebilirler” bilgisini paylaştı.

Related Posts

Nehir Erdoğan’a zorbalık: Tek tek yanıt verdi

Uzun süredir ekranlardan uzak olan Yabancı Damat’ın yıldızı Nehir Erdoğan sosyal medyada son halini paylaştı. Nehir Erdoğan bazı takipçilerinin “Yaşlanmışsın” yorumları yapınca ünlü oyuncu tepkisiz kalmadı.

Fenerbahçe Alvarez’de mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe, Jose Mourinho’nun ısrarla istediği Edson Alvarez transferinde mutlu sona ulaştı.

İsrail işgali resmen başlattığını duyurdu!

İsrail’in Gazze Şehri’ni işgal planı başladı. İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Hamas’la girdiği çatışmaların ardından Gazze Şehri’ne yönelik planlanan saldırının ilk aşamasına geçildiğini ifade etti. İsrail …

Silivri’de deprem: Kentte hissedildi

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 3,2, Kandilli 3,6 olarak duyurdu.

Trump’tan tepki çeken hitap: “Netanyahu bir savaş kahramanı”

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de on binlerce kişinin ölümüne yol açan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “o bir savaş kahramanı” diye konuştu.

Ankara’yı sallayan eylemle ilgili iktidardan net cevap: “Biliyorduk, uyarmıştık”

Yeni açılım süreci kapsamında TBMM’de kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun beşinci toplantısı başladı.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonun dünkü toplantısında TBMM önünde yakılan beyaz toros için ”Dünkü gelişme beni haklı çıkardı, zehirli grupların olduğunu biliyorduk, uyarmıştık” dedi.