AKSUNGUR’dan yerli motor ile 40 bin feet irtifa rekoru

Gündem

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), AKSUNGUR’un TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla gerçekleştirdiği uçuşta büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Bu uçuşta AKSUNGUR, 40.000 feet yüksekliğe ulaşarak TEI-PD170 motorunun en yüksek irtifa testini başarıyla tamamladı.

Yerli Kamera ve Batarya da Test Edildi

Ayrıca, bu uçuş sırasında, ASELSAN tarafından geliştirilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın ürettiği milli ısıtıcılı batarya da AKSUNGUR ile birlikte en yüksek irtifaya ulaşarak test edildi, böylece yerli teknoloji ürünlerinin gücü bir kez daha ortaya konulmuş oldu.

“Her Başarıyla Geleceğe Güçlü Adımlarla İlerliyoruz”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKSUNGUR’un 40.000 feetlik uçuşuyla yeni bir başarıya imza attığını belirterek, “Her elde ettiğimiz başarıyla daha da yükseğe çıkıyoruz ve geleceğe güçlü adımlarla ilerliyoruz. Bu başarı, güçlü bir geleceğin teminatıdır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz hafta, faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefini başarıyla vurmuştu.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Japonlardan çığır açan teknoloji: ‘Gökyüzündeki paratoner’

İlk kez bir insansız hava aracı, gerçek bir şimşek çarpmasını tetikleyip yönlendirmeyi başardı. Bu yenilikçi drone, gökyüzünde adeta uçan bir paratoner gibi davranarak, tehlikeli yıldırımları kontrollü şekilde çekip etkisiz hale getirebiliyor.

‘Kemik koleksiyoncusu tırtıl’: Topladıklarını kamuflaj olarak kullanıyor

Hawaii’nin Oahu Adası’nda bulunan Wai’anae sıradağlarında keşfedilen yeni bir tırtıl türü, hem beslenme alışkanlığı hem de kamuflaj yöntemiyle bilim insanlarını şaşkına çevirdi. “Kemik koleksiyoncusu” olarak adlandırılan bu tırtıl, yalnızca örümcek ağlarında yaşayan nadir bir etobur tür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir