Mert Gölü Denizle Buluştu

Kırklareli İğneada Longoz Ormanlarında Su Seviyesi Yükseldi, Mert Gölü Denizle Buluştu

Kırklareli’nin İğneada ilçesinde, ilkbahar yağışları nedeniyle su seviyesi yükselen İğneada longoz ormanlarındaki Mert Gölü, denizle birleşti. Bu olay, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarından birinde gerçekleşti.

İlkbahar yağışlarının etkisiyle derelerdeki su seviyelerinin yükselmesiyle birlikte Mert Gölü’ne akan derelerin su miktarı arttı. Bu durum, Mert Gölü’nün doluluk oranını artırdı ve göl ile denizin birleşmesine neden oldu.

Yaz aylarında suların çekilmesiyle deniz ve göl arasında net bir ayrım oluşurken, su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Mert Gölü’nün denizle buluşması, bölge halkı tarafından ilgiyle izleniyor.

İğneada longoz ormanları, içinde 5 farklı gölü barındırmanın yanı sıra endemik bitki türleri, deniz ve tatlı su balıkları, kuşlar ve sürüngenler gibi zengin bir biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapıyor. Bu doğal güzellikler, ziyaretçilere farklı bir atmosfer sunuyor.

Bölge sakinleri, su seviyesinin yükselmesiyle birlikte deniz ve gölün birleştiği noktayı gözlemlemek için seyir teraslarına akın ediyor.

Related Posts

Fatih’te depremde hasar alan 3 bina boşaltıldı

Silivri merkezli 6,2 büyüklüğündeki depremde Fatih’te hasar alan 3 bina, belediye ekipleri tarafından mühürlenerek boşaltıldı.

İstanbul trafiğinde çekiçli dehşet

İstanbul Ümraniye’de bir kamyon şoförü, trafikte yol verme meselesi nedeniyle tartıştığı sürücüye çekiçle saldırdı.

Ruslar fala güveniyor: Savaşın geleceğini tarot kartlarında arıyorlar

Rus sosyal medyasında tarot tahminleri içeren videolar çoğaldı. Tarot okuyucuları, savaşın ne zaman sona ereceğini, Rusya’nın geleceğini ve hatta Devlet Başkanı Putin’in ruhsal durumunu yorumluyor.

Manisa FK, Şanlıurfaspor ile Zorlu Maçta

Manisa FK, düşme potasındaki Şanlıurfaspor’u yenerek ligde kalma umudunu artırmak istiyor.

CHP mitinglerinde AKP detayı: Yeni yer belirlendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK, bir sonraki hafta sonu yapılacak “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin Konya’da yapılmasına karar verdi.

Çocukları bayramdan ‘soğutma’ genelgesi: Atatürk’ün adı bile geçmedi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü sabah 08.00’de Anıtkabir’de düzenlenecek çelenk bırakma töreni öncesi, öğrenci, öğretmen ve idarecilerin sabah 6.30’da okullarında hazır bulunmalarını tebliğ eden bir genelge yayınladı. Sözcü Gazetesi yazarı Saygı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir