ChatGPT’nin yeni modelleri, oluşturulan metne filigran ekliyor

OpenAI’nin ChatGPT’si Metinlere Filigran Ekliyor!

Yapay zeka lideri OpenAI’nin popüler sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümleri, ürettikleri metinlere benzersiz bir filigran eklediği ortaya çıktı.

Rumi Technologies araştırma ekibi, bu filigranların özellikle ChatGPT’nin makale gibi daha uzun metinler oluşturduğu zaman ortaya çıktığını keşfetti.

Bu filigran işlemi, Dar Kesintisiz Boşluk (NNBSP) gibi özel Unicode karakterleri içeren fakat normal boşluklardan ayırt edilebilen karakterler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu karakterler, üretilen metnin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu gösteren gizli bir işaret bırakıyor.

GİZLİ KARAKTERLERİ NASIL BULUNUR

Araştırmacılar, GPT-4o gibi eski ChatGPT modellerinde bu tür filigranların bulunmadığını belirtiyorlar.

Kullanıcılar, bu gizli karakterleri çeşitli çevrimiçi araçlar veya Sublime Text gibi gelişmiş metin düzenleyiciler kullanarak tespit edebilirler.

Bu özel karakterlerin metin içinde belirli bir düzen izlediği ve rastgele dağılmadığı gözlemlendi.

Bu durum, filigran işleminin OpenAI geliştiricileri tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Bu gelişme, OpenAI’nin yapay zeka tarafından üretilen görsellere filigran eklemeyi test etmeye başlamasından hemen sonra geldi.

FİLİGRANIN AMACI NEDİR

Metinlere eklenen filigranın ana amacı, içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini belirlemeye yardımcı olmaktır.

Ancak, bu yöntemin bazı kısıtlamaları vardır; kullanıcılar var olan filigranları öğrendikten sonra bunları kolayca kaldırabilirler.

Bir bul ve değiştir işlemiyle, metindeki özel Unicode karakterleri standart karakterlerle değiştirmek mümkündür.

Bu durum, özellikle ChatGPT’nin 31 Mayıs’a kadar öğrenciler için ücretsiz olduğu ve final projeleri ile ödevlerin yoğunlaştığı bu dönemde önem kazanmaktadır.

Related Posts

NASA’daki kesintiler sıradaki uzay teleskobunun fırlatılmasına engel olabilir

Donald Trump Beyaz Saray’a geri döndüğü günden beri NASA’da hakim olan panik havası, son günlerde daha da belirgin hâle gelmiş durumda. Çünkü Trump hükûmetinin yakında açıklayacağı yeni bütçede NASA’nın bilimsel çalışmalarına ayrılan bütçenin …

DeepSeek krizi büyüyor: Kullanıcı komutlarını da sızdırmış

Güney Kore, Çin merkezli yapay zeka modeli DeepSeek’in sızdırdığı veriler arasında kullanıcı komutlarının da bulunduğunu açıkladı.

DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde hayata geçirilen DENEYAP Girişim Programı, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören lise öğrencileri ile mezunlara özel olarak tasarlandı. Genç girişimcilere; teknik bilgi, ticarileşme vizyonu ve finansal engelleri aşma noktasında yol gösteren bu program, teknoloji odaklı fikirlerin filizlenmesine zemin hazırlarken, yarının liderlerini bugünden yetiştirmeyi hedefliyor.

Meta, akıllı gözlükleri için canlı çeviri özelliğini kullanıma sundu

Meta akıllı gözlükler için canlı çeviri özelliği, Meta Connect 2024 etkinliğinde duyurulmuş, Aralık ayında da erken erişim programı aracılığıyla belli ülkelerde kullanıma sunulmuştu. Bugünden itibaren daha geniş çapta kullanıma sunulmaya başlandı …

Nissan GT-R efsanesi geri dönüyor!

Nissan, efsanevi GT-R serisinin yeni neslini 2030 yılına kadar piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre; R35’in yerini alacak R36 GT-R modeli hibrit bir güç aktarma sistemine sahip olacak. Nissan GT-R, yeni versiyonu ile geliyor …

NASA, Donaldjohanson asteroidini ilk kez yakından görüntüledi

NASA’nın 2021 yılında fırlattığı Lucy uzay aracı, Jüpiter’in yörüngesindeki gizemli asteroid grubu olan Truvalılar’ı incelemek için 12 yıllık bir yoluculuğa çıkmıştı. Ve şimdi Lucy uzay aracı, ikinci hedefi olan 52246 Donaldjohanson asteroidine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir