CHP Van İl Başkanı’ndan mitinge çağrı: ‘Kayyum gasplarına, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı…’

Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Serbest Bırakılması ve Erken Seçim Talebiyle İlgili Van Mitingi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim talebiyle Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, 10 Mayıs Cumartesi günü Van’da gerçekleştirilecek.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ”Yargının ilk kez Türkiye’de bu kadar siyasallaştığı bir dönemde yargı siyaseti dizayn etme aracı olarak kullanıldığı bir zamanda bulunuyoruz. Kayyum gasplarına karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı Van halkının tamamını mitinge davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’nin 10 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de Van Kent Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge ilişkin konuşan İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Van halkı vicdanlı bir halktır. Haksızlıklara, yapılan zulümlere karşı ses vereceği kanaatindeyiz. Tüm vatandaşlarımızı cumartesi günü miting alanında bizimle beraber ses yükseltmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Van Mitingine Davet

Bedirhanoğlu, CHP Genel Merkez’den gelen Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP İl Gençlik Kolları, CHP Kadın Kolları ve ilçe yönetimleri ile koordineli bir şekilde miting hazırlıklarının devam ettiğini belirtti.

Van’da düzenlenecek mitinge ciddi bir katılım beklediklerini belirten Bedirhanoğlu, miting öncesi şunları söyledi: “Van’da miting öncesi biz yaklaşık 6-7 gündür tüm üyelerimizi telefonlarla aradık. Pazar gününden beri billboardlar, raketler asıldı. Van’ın değişik noktalarına yaklaşık 35-40 noktaya reklamlarımız asıldı. İnsanları davet ediyoruz. Kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşlarını davet ediyoruz. Telefonlarla, iletişim ağlarıyla, tüm üyelerimize mesajlar atıldı. Genel Merkezimiz tarafından yarından sonra tüm Van halkına bu anlamda mesajlar atılmaya başlanılacak.

“Yargı Siyaseti Dizayn Etme Aracı Olarak Kullanılıyor”

Bedirhanoğlu, “Genel Başkan’ın gelişi, Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik haksız, hukuksuz, mesnetsiz bir yargılamadan dolayı yargının ilk kez Türkiye’de bu kadar siyasallaştığı bir dönemde yargı siyaseti dizayn etme aracı olarak kullanılıyor. Kayyum gasplarına karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Özer hemşehrimiz de haksız bir tutuklamayla içeride. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa, kayyum gaspına karşı Van halkının tamamını o gün mitinge davet ediyoruz. Çünkü ses vermeden bu toplumsal yapı son bulmaz. Bunu kitlelerinin sesiyle topluma duyurmak gerektiği kanaatindeyiz.

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in de yaptığı eylemin ve işlemin amacı budur. Bunu geniş halk kitlelerine anlatmaktır. Van halkının da o gün çok yoğun bir destek ile katılacağı kanaatindeyiz. Geniş bir katılımın olacağını bekliyoruz. Tüm ilçe örgütlerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, il yönetimimiz herkes sahadadır. Bunun arayışı içerisindedir ve katılımın da Van halkı vicdanlı bir halktır. Haksızlıklara, yapılan zulümlere karşı ses vereceği kanaatindeyiz.

Related Posts

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı

CHP’de istifa: Meclis üyeleri partiden ayrıldı

Bayrampaşa Belediyesi’ndeki CHP’li meclis üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa etti.