ABD ordusu Meksika sınırında: 110 bin dönümlük arazi Ulusal Savunma Alanı ilan edildi

Sınırda Yeni Uygulama: ABD Ordusu Atak Tugayı Güney Komutanlığına Geçti

18 Nisan 2025 tarihinde yürürlüğe giren yeni bir uygulama ile bölgede faaliyet gösteren ABD Ordusu Kuzey Komutanlığına bağlı Atak Tugay Muharebe Timi 4. Piyade Tümeni, diğer askeri birimlerden daha geniş yetkilere sahip hale geldi.

Elektronik gözetleme ekipmanlarıyla donatılmış olan ABD ordusuna ait zırhlı araçlar, Meksika sınırında faaliyet gösterdikleri bir noktada görüntülendi.

Ocak ayından beri askerler, Gümrük ve Sınır Koruma (GSK) görevlileriyle birlikte çalışarak ABD’nin güney sınırını kapatmayı hedefliyor. Yeni uygulamaya göre askerler artık sadece gözlem yapmakla kalmayacak, aynı zamanda devriye gezebilecek, yasa dışı göçmenleri geçici olarak tutuklayabilecek ve arama yapabilecekler.

Meksika sınırında faaliyet gösteren Güney Sınır Ortak Görev Gücü bünyesindeki askerler, Ulusal Savunma Alanı olarak kabul edilen bölgede izinsiz girenleri tutuklayarak ilgili içişleri birimlerine teslim edebiliyorlar.

“Sınır devriyelerine yeni kabiliyetler kazandık”

Güney Sınır Ortak Görev Gücü komutanları, Ulusal Savunma Alanı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. ABD ordusunu temsilen konuşan Tuğgeneral Jeremy Winters, gece ve gündüz çalışabilen optik teknolojilere sahip Striker zırhlı araçları ve hava unsurlarına işaret ederek, sınır devriyelerine yeni kabiliyetler kazandıklarını belirtti.

Winters, yasa dışı sınır geçişlerinin geçen yıla göre yüzde 95 azaldığını belirterek, hedeflerinin tam kontrol sağlamak olduğunu ve bu da yüzde 100 anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, Başkan Trump’ın kararıyla terör listesine alınan Meksikalı karteller hakkında yaptıkları istihbari çalışmaları Gümrük ve Sınır Koruma güçleriyle paylaşarak daha etkili stratejiler geliştirdiklerini ifade etti.

Winters, bölgede görev yapan asker sayısının son 1600 kişilik takviye ile 4 bin 400’e yükseldiğini ve bu sayının yeterli olduğunu belirtti.

Related Posts

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Çocuk tecavüzcüsü hadım edildi

Madagaskar’da altı yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden sanık, cerrahi hadım cezasına çarptırıldı. 2024’te yürürlüğe giren yasa kapsamında verilen bu ilk karar, ağırlaştırılmış müebbet hapisle birlikte uygulandı. Yetkililer, cezanın caydırıcı olmasını ve benzeri suçların önlenmesini hedefliyor.

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecekti apar topar iptal etti

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecek olan The Smiths’in efsanevi solisti Morrissey, ekibinin sağlık sorunlarından dolayı konserini iptal etti.

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …