Trump’a 400 milyon dolarlık hediye ortalığı karıştırdı: Kendi partisinden bile tepki geldi

Katar’ın ABD Başkanı’na Hediye Etmek İstediği Uçak Tartışma Yarattı

Katar’ın ABD Başkanı Trump’a hediye etmek istediği 400 milyon dolarlık uçak, gündemi sarsmaya devam ediyor. Katar Kraliyet Ailesi tarafından hediye edilen Boeing 747-8 model uçak, adeta bir ‘Uçan saray’ olarak adlandırılıyor ve ABD Başkanları tarafından kullanılan “Air Force One” olarak hizmet verecek.

Bu hediye, ABD’de siyasetin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelirken dünya genelinde tartışmalara neden oldu. ABD Başkanı Trump, kendisine eleştiri yapanları “Aptal” olarak nitelendirirken kendi partisinden dahi eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Trump’ın ilk döneminde Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Cumhuriyetçi Partili Nikki Haley, Katar’ın bu jestine sert tepki gösterdi. Haley, “Bu Biden olsaydı, öfke duyardık” açıklamasında bulundu.

Katar “Bu Bir Hediye Değil” Diyor
Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Trump’ın uçak anlaşmazlığını açıklığa kavuşturarak bunun bir “hükümetten hükümete” işlem olduğunu belirtti.
CNN’e verdiği röportajda Al Sani, “Bu oldukça basit bir hükümetler arası anlaşma. Kişilerle hiçbir ilgisi yok, ABD veya Katar’la doğrudan Savunma Bakanlıkları arasında gerçekleşen bir durum” dedi.
Sani, neden bu olayın bu kadar büyük bir haber haline geldiğini anlamadığını ve teklifin hala hukuki inceleme altında olduğunu ekledi.

“Bedava Olduğuna İnanmak İçin Aptal Olmalısınız”
Eleştirmenler, bu durumu yasadışı bir yabancı bağış ve ulusal güvenlik tehdidi olarak değerlendirdi. Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında, “Ordumuz ve dolayısıyla vergi mükelleflerimiz, ücretsiz alabilecekleri halde neden yüz milyonlarca dolar ödemeye zorlansınlar ki” şeklinde paylaşımda bulundu.

Related Posts

İstanbul’dan ses çıkmadı; Zelenskiy, Türkiye’den ayrıldı

İstanbul’da yapılması planlanan barış müzakerelerinde sonuç çıkmaması üzerine Ankara’ya gelen Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Türkiye’den ayrıldı.

AKP-CHP ittifak yaptı, YRP’li aday fark atarak kazandı

Elazığ’da, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üye seçimi gerçekleştirildi. Seçimlerinde, AKP ve CHP ittifakı beklentilerin aksine başarısız olurken, Yeniden Refah Partisi’nden Mehmet Can Ölçücüoğlu en fazla oyu alarak zafer kazandı.

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Askeri eğitim uçağı düştü! Kazaların ardı arkası kesilmiyor….

Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) ait bir askeri eğitim uçağı kalkışından kısa bir süre sonra düştü. The Japan Times’ın haberine göre, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, düşen SDF askeri eğitim uçağına ilişkin açıklama yaptı. Hayaşi, güneydeki …

Cipin Deposunda 93 litre sıvı metamfetamin yakalandı

Diyarbakır’da, polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda narkotik köpeği ‘Zero’ ile yapılan aramada, cipin yedek yakıt deposunda 93 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok