Kilosu 13.5 lirayı duyan şoke oldu: 20 lira olmalıydı

TMO, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı: Çiftçiler Endişeli

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, makarnalık buğday ve ekmeklik buğday için ton başına 13 bin 500 lira, arpa için ise 11 bin lira olarak hububat alım fiyatlarını belirledi.

Ülke genelinde hasatın yaklaşık yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Genel Müdürlük yetkilileri, Türkiye’de hububat hasadının mayısta başladığını ve devam ettiğini açıkladı.

Kilosu 13.5 Lirayı Duyanlar Şoke Oldu

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 13.5 lira olarak açıklanan buğday alım fiyatına tepki gösterdi. Barut, bu fiyatın üretim maliyetinin altında olduğunu ve çiftçilere zarar vereceğini söyledi. Barut, “Bu çiftçiye yapılan bir haksızlıktır. Bu fiyat düzeltilmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Ayhan Barut ayrıca, bu yıl kuraklık ve zirai don felaketi nedeniyle buğday üretiminde yüzde 50’lere varan bir düşüş yaşandığını vurgulayarak, çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade etti.

CHP Adana Milletvekili, TMO’nun belirlediği buğday alım fiyatlarını eleştirerek, çiftçilerin sıkıntılarına dikkat çekti.

“Ürün Alım Fiyatı En Az 20 Lira Olmalıydı”

Barut, tarım alanında çözümler üretilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çiftçilere verilen destekler yetersiz. Buğday alım fiyatının en az 20 lira olması gerekmektedir. Tarım sektörü desteklenmelidir, aksi halde ülke gıda krizi ile karşı karşıya kalabilir.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem de TMO’nun açıkladığı fiyatları eleştirerek, çiftçilere daha adil ve destekleyici bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti.

“13 Lira Çiftçiye Yeterli Değil”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO’nun buğday alım fiyatlarının düşük olduğunu söyleyerek, “Çiftçilere 13 lira vermek, onlara ‘bu işi yapmayın’ demektir. Bu durumda çiftçiler tarımdan uzaklaşacak ve ithalata bağımlılık artacaktır. Tarımda istihdam azalacak ve çiftçiler borç batağına sürüklenecektir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gürer, çiftçilere verilen desteklerin artırılması ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çiftçilerin sorunlarına çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Related Posts

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman? Temmuz 2025 PPK toplantısı ne zaman yapılacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) merakla beklenen temmuz ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Peki, Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman? Temmuz 2025 PPK toplantısı ne zaman yapılacak?

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası : Kritik aşamadayız

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin yürüttüğü mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının davetiyle 31 Temmuz’da işveren temsilcileri ve ilgili bakanlık yetkilileriyle bir araya geleceklerini duyurdu.

Bir aylık kazancı 250 bin lira!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 24 Temmuz’da gerçekleştireceği Para Politikları Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. Piyasaların faiz indirimi beklentisi öne çıkıyor. Merkez’in faiz kararı öncesi ise bankalar mevduat faizinde …

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Hilton Oteli kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1987’de ortak olduğu ve 2020’de kapanan Hilton Oteli’ndeki yüzde 23,5 hissesini satma kararı aldı.

İş Bankası’ndan zam kararı geldi

Garanti ve QNB Bank’ın ardından İş Bankası da zam furyasına katıldı. Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşları iyileştirmek için İş Bankası harekete geçti. Dev banka çalışanlarına zam yapma kararı aldı.

Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 33 Tutuklama

Nazilli merkezli operasyonda 235 kişiyi dolandıran 38 şüpheliden 33’ü tutuklandı.