Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’ya Destek İçin Paris’te Gönüllüler Koalisyonu Kuruluyor

İngiltere ve Fransa’nın ortaklaşa yürüttüğü Ukrayna’ya destek çalışmaları kapsamında “Gönüllüler Koalisyonu” kuruluyor. Koalisyonun merkezi Paris’te kurulacak ve 12 ay sonra Londra’ya taşınacak. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda, NATO karargahından katılan ülke temsilcileriyle bir araya gelindi.

Toplantıda, Ukrayna’ya destek amacıyla askeri gücün nasıl canlandırılabileceği ve Ukrayna ordusunun durumunu anlamak için keşif ziyareti gibi adımların atılacağı belirtildi. Ayrıca, Ukrayna’da kurulacak olan merkezin taktiksel ve operasyonel düzenlemeleri yapacağı ve merkezin başında bir askeri yetkili bulunacağı ifade edildi.

Çok Uluslu Ukrayna Gücü olarak anılan koalisyonun, Ukrayna ordusuna vereceği destekle ülkenin gelecekteki Rus saldırılarına karşı daha caydırıcı olması bekleniyor. İngiltere Başbakanı Starmer, “Ukrayna’yı desteklemek sadece doğru olanı yapmak değil, aynı zamanda ülkemizde güvenliği sağlamak için gerekli olanı yapmaktır.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Çocuk tecavüzcüsü hadım edildi

Madagaskar’da altı yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden sanık, cerrahi hadım cezasına çarptırıldı. 2024’te yürürlüğe giren yasa kapsamında verilen bu ilk karar, ağırlaştırılmış müebbet hapisle birlikte uygulandı. Yetkililer, cezanın caydırıcı olmasını ve benzeri suçların önlenmesini hedefliyor.

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecekti apar topar iptal etti

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecek olan The Smiths’in efsanevi solisti Morrissey, ekibinin sağlık sorunlarından dolayı konserini iptal etti.

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.