Özel okullara ‘sıkı denetim’ talimatı: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünden, tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 3 Ocak’ta Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle özel öğretim kurumlarında ders kitabı kullanımına ilişkin yeni düzenlemelere gidildiği anımsatıldı.

Okullar tarafından ders kitabı adı altında hiçbir ücret alınmayacağına ilişkin düzenleme doğrultusunda, Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda kullanılması zorunluluğunun getirildiği hatırlatıldı.

MEB onaylı ücretsiz ders kitaplarının kullanılmasının yanı sıra eğitim ücreti dahil bütün ücretlerin okul tarafından belirlenerek ilan edilmesi gerektiği belirtildi.

Bakanlık, bu hususlarda ihmali bulunan özel okulların tespiti için yürütülen denetimlerin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da aynı hassasiyetle devam ettirilmesine ve faaliyet gösteren tüm özel okulların konuya ilişkin bilgilendirilmesine yönelik il milli eğitim müdürlüklerine talimat verdi.

Bu kapsamda, özel okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitapları dışında ders kitabı kullanılamayacak, yemek, kahvaltı, etüt, servis gibi diğer bütün hizmetlerin ücretleri okul tarafından belirlenerek ilan edilecek ve öğrenci kayıt sözleşmelerinde bu hizmetlere yer verilecek, velilere sunulan tüm hizmetlerin de belgeye dayalı yapılması gerekecek.

Diğer yandan özel okullarda hizmet alım yoluyla ya da doğrudan sunulacak tüm hizmetlerin ücretleri, yönetmelik hükümleri gereğince okula ait hesaplar üzerinden ödenecek.

Related Posts

Okullarda yeni dönem başlıyor! 4 yıl kararını bakan duyurdu: İşte kıyafetlerdeki yasaklar

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kıyafetlerinde yeni dönemi başlatıyor. Özel işaret, baskı ve desen yasaklandı; belirlenen forma en az 4 yıl boyunca kullanılacak.

Heavy metal efsanesi Ozzy Osbourne veda ediliyor

Ozzy Osbourne’un vefatı, müzik dünyasını yasa boğdu. İşte Black Sabbath’ın solistinin, son konseri, anı kitabı “Last Rites” ve dünya basınındaki yankılar….

İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi’ne büyük fark attı: Türkiye’nin en iyi hukuk fakültesi belli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, hukuk eğitimi almak isteyen binlerce üniversite adayı en iyi fakülteleri araştırmaya başladı. Türkiye’deki hukuk fakülteleri arasında yapılan yeni bir değerlendirme, başarı sıralamaları ve taban puanlarına göre en iyi üniversiteler belli oldu.

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.

İmam hatiplerde yönlendirme ve sınav uygulaması tartışması | Eğitim-İş: İlkokuldan itibaren ayrım yapılıyor, sınavla öğrenci alınıyor

İmam hatiplerde yönlendirme ve sınav uygulaması tartışması | Eğitim-İş: İlkokuldan itibaren ayrım yapılıyor, sınavla öğrenci alınıyor

Tarihi hadis kitabı Kosova’da

İslam dünyasında hadis ilminin en güvenilir kaynaklarından biri kabul edilen Sahih-i Buhari’nin Yunini nüshalarından biri, Balkan ülkesi Kosova’nın başkenti Priştine’de muhafaza ediliyor.