Avusturya’daki yeni çevre tasarısına tepkiler sürüyor

Avusturya’da Yeni Çevre Düzenlemesi Tartışmaları Alevlendiriyor

Avusturya’nın Oberösterreich eyaletinde iktidardaki ÖVP ve FPÖ’nün ortaklaşa hazırladığı yeni düzenleme, eyaletin dörtte birinde rüzgâr türbinleri ve bağımsız güneş enerjisi projelerini yasaklamayı hedefliyor. Ocak ayından bu yana gündemde olan tasarı, yalnızca çevreci partiler tarafından değil, artık iş dünyası tarafından da eleştiriliyor.

Yeşiller Partisi Eyalet Bakanı Stefan Kaineder, düzenlemeyi “eyaletin itibarı için bir utanç” olarak nitelendirirken, rüzgâr türbinlerinin enerji fiyatlarını düşürdüğünü vurguladı. Kaineder aynı zamanda Freistadt bölgesindeki Sandl kasabasında planlanan büyük bir rüzgâr parkının, bölgede Elch adı verilen geyiklerin yaşadığı iddiasıyla reddedilmesini “bir halkla ilişkiler felaketi” olarak değerlendirdi. Elch türü Avusturya’da yerleşik değil, yalnızca birkaç kez görüldüğü rapor edildi.

ÖVP’ye yakın bir kuruluş olan Wirtschaftskammer (İş Dünyası Odası) bile tasarıya karşı çıkarak, Sandl dahil tüm projelerin gerçekleşmesini desteklediğini belirtti. Kurum, tasarının istihdamı, ucuz elektriği ve yatırımları tehdit ettiğini ifade etti.

Eyalet genelinde 52 kurumdan gelen görüşlerin büyük kısmı olumsuz yönde. Konu, perşembe günü yapılacak meclis oturumunda merkezi bir konu olacak.

Related Posts

Trump’tan ilk ABD’li Papa Prevost’a tebrik

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ABD’li Papa Robert Prevost’u tebrik etti.

Maskeli katil binaya böyle girmiş: Asıl hedef anne miydi?

Sivas’ta evlerinde ölü bulunan iki kardeşin boğazları kesilerek vahşice öldürüldüğü olayda, katil zanlısı Ankara’da yakalandı. Katil’in binaya girdiği anlar güvenlik kamerasına takıldı. Maskeyle binaya giren katilin asıl hedefi anne miydi?

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta imzalanan ikili ekonomik ortaklık anlaşmasının parlamentoda oy çoğunluğuyla kabul edildiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

İşgalci İsrail ordusunun Nablus’a düzenlediği baskında 6 Filistinli yaralandı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine düzenlediği baskında açtığı ateş sonuç 6 Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi. Nablus’taki baskın sırasında 35 Filistinli atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Beyaz Saray’ın en hassas konusu: Melania Trump nerede?

ABD First Lady’si Melania Trump’ın, eşi Başkan Donald Trump’ın göreve başlamasından bu yana geçen 108 günün yalnızca 14’ünü Beyaz Saray’da geçirdiği ortaya çıktı. Resmi konutun doğu kanadında “first lady”lere ayrılan bölümün ışıklarının genellikle kapalı olduğu, panjurlarının ise sürekli örtülü tutulduğu bildirildi.

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

MSB kaynaklarından ‘”İsrail’le görüşme” açıklaması: Suriye hükûmetinin talebiyle bölgede bulunan tüm unsurlarla koordinasyon devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir