Bakan Işıkhan’dan “sığınmacıların sağlık giderleri” itirafı: Bakanlıkça karşılanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan CHP’li Halıcı’ya Yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı’nın ‘Sığınmacılara harcanan sağlık giderlerinin kaynağı kim?’ konulu soru önergesini yanıtladı.

“Tedavi ve Ameliyat Giderleri Hangi Kaynaktan Karşılanıyor?”

Yalım Halıcı, Bakan Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Hangi ilde kaç sığınmacı, göçmen, geçici sığınmacı ve mülteci sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmuştur? Bu tedavi ve ameliyat giderleri hangi kaynaktan karşılanmıştır?” diye sormuştu.

“Tedavi Giderleri Bakanlıkça Karşılanıyor”

Işıkhan, CHP’li Yalım’ın sorusuna itiraf niteliğinde bir yanıt verdi. Bakan Işıkhan, yanıtında, “Ülkemizde bulunan ve geçici koruma altına alınan yabancılar, genel sağlık sigortası kapsamında tanımlı olmayıp, tedavi giderleri İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği götürü bedel usulü ile İçişleri Bakanlığınca karşılanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Memura İşçiye Emekliye Yok Ama Sığınmacıya Çok”

İktidar tarafından memur ve memur emeklilerine yüzde 11 zam yapıldığını hatırlatan Halıcı şunları söyledi: “TÜİK’e göre yıl sonu enflasyonu yüzde 44,38 olarak açıklandı. ENAG verilerine göre de bu oran yüzde 83. Memur ve emeklilere yüzde 11 zam; SSK ve emeklilere yüzde 15 zam yapılması bu insanları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek demektir. İktidar sığınmacılara 200 milyar dolar harcamakla övünüyor. Kendi öz vatandaşımız memura işçiye emekliye yok ama sığınmacıya çok!”

“Vatandaştan Alıp Sığınmacılara Harcamışlar”

Türk vatandaşlarına Genel Sağlık Sigortası borcu çıkartılırken sığınmacılara sağlık ayrıcalığı tanınmasına tepki gösteren CHP’li Halıcı, “Daha önce de defalarca kendi yurttaşlarımızın kendi vatanında sığınmacından beter duruma düşürüldüğünü ifade etmiştim. Sayın Bakanın bu yanıtı, önceki açıklamalarımı teyit etmiş oldu. 60 milyon vatandaşımız yoksulluk, 20 milyon insanımız açlık sınırında. Daha düne kadar hiç hastane hizmeti almamış vatandaşa bile genel sağlık sigortası borcu çıkarmışlardı. Daha sonra düzenlemeyle bir kısmını kaldırdılar ama insanımızı halen borçlandırmaya devam ediyorlar. Almadığı sağlık hizmetine borç çıkarıp vatandaştan topladıkları parayla Suriyelileri, Iraklıları, Afganları tedavi etmişler. Dünya tarihinde bunun eşi benzeri yok” dedi.

Related Posts

Kumpas davalarının kopyası yaşanıyor

Ergenekon kumpasının fitili Tuncay Güney’in ifadeleriyle ateşlendi. Onlarca kişi sahte suçlamalarla hapis yattı. 18 yıl sonra savcılığın ‘suç örgütü lideri’ dediği Aziz İhsan Aktaş sahneye çıktı. O konuştu, gözaltı operasyonları yapıldı.

Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail kabinesinde Gazze’nin kuzeyinin işgali için büyük tartışma çıktı. Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planı sebebiyle çok sert tartıştı.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

Eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dünyanın her zamankinden daha kaygılı olduğunu ve bunun artan istikrarsızlık nedeniyle gelecekteki 10 yıl boyunca süreceğini söyledi

Rusya: Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesisleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesislere uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.