Bilim Kuşağı Atölyelerine katılan öğrenciler de öğretmenler de mutlu: ‘Bilimle tanışıyoruz’

Çocuklar İçin Eğitici “Bilim Kuşağı Atölyeleri” Projesi

Engelli bireyler için tasarlanan “Tekno Sandalye” projesi, tekerlekli sandalye kullananları destekleyerek yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu işbirliğiyle başlatılan “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi, çocukların bilim ve teknolojiye ilgi duymalarını sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Haliç İlkokulu’nda gerçekleştirilen atölyelerde, 3. sınıf öğrencileri tarafından geliştirilen projeler hayranlıkla izleniyor.

Örneğin, “Akıllı Kedi Evi” projesi sokak kedilerinin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, Uhud Macit, Muhammed Ömer Köleci ve Ömer Asaf Ceylan tarafından geliştirilen sistemler doğal enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmayı hedefliyor.

Erva Çabukol, Ali Asaf Tokaç ve Muhammed Enis Öz ise tekerlekli sandalye kullanıcılarının yaz aylarını daha konforlu geçirmelerini sağlayan otonom bir tekerlekli sandalye prototipi geliştirdi.

Proje Hedefleri ve Başarıları

Bugüne kadar 77 farklı ilde 641 bin 210 çocuğa ulaşan “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi, 8-13 yaş arasındaki 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Proje kapsamında çocuklar bilim setleri ile tanışırken, gönüllü öğretmenler de onlara rehberlik ediyor.

Projenin Katkıları ve Değerlendirmeler

Proje gönüllü öğretmenleri tarafından oldukça olumlu karşılanıyor. Selma Akar, özellikle sosyal kaygıları bulunan çocuklar için projenin büyük fayda sağladığını belirtiyor. Akar, çocukların problem çözme becerilerini geliştirdiğini ve iletişim yeteneklerini artırdığını vurguluyor.

Analiz ve Sonuçlar

  • Katılımcıların %99’u bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin arttığını belirtti.
  • Problem çözme becerilerinde %89 oranında gelişim gözlendi.
  • Öğrencilerin %88’i farklı açılardan bakabilme yeteneklerine sahip olduklarını ifade etti.
  • Yaratıcı düşünme yeteneklerinde %91 oranında ilerleme kaydedildi.
  • İletişim becerileri %89 oranında iyileşti.
  • Öğrencilerin %81’i bilim atölyelerinin diğer derslere olan ilgilerini artırdığını söyledi.
  • Teknoloji anlama becerilerinde %96 oranında artış sağlandı.
  • Mühendislik becerilerinde %93 ve matematik-fen bilgisi becerilerinde %87 oranında olumlu etki gözlemlendi.

Related Posts

İmam hatiplerde yönlendirme ve sınav uygulaması tartışması | Eğitim-İş: İlkokuldan itibaren ayrım yapılıyor, sınavla öğrenci alınıyor

İmam hatiplerde yönlendirme ve sınav uygulaması tartışması | Eğitim-İş: İlkokuldan itibaren ayrım yapılıyor, sınavla öğrenci alınıyor

Tarihi hadis kitabı Kosova’da

İslam dünyasında hadis ilminin en güvenilir kaynaklarından biri kabul edilen Sahih-i Buhari’nin Yunini nüshalarından biri, Balkan ülkesi Kosova’nın başkenti Priştine’de muhafaza ediliyor.

Burçin Terzioğlu ekranlara dönüyor: Yeni dizisi belli oldu!

Burçin Terzioğlu ekranlara dönüyor: Yeni dizisi belli oldu!

‘Özel eğitim kurumları yönetmeliği’nde değişiklik

‘Özel eğitim kurumları yönetmeliği’nde değişiklik

İstanbul baraj doluluk oranları 3 Temmuz 2025 || İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarındaki son durum nasıl, yüzde kaç dolu?

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları, megakentte yaşayan milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor! İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından 3 Temmuz İstanbul baraj doluluk oranları yaz aylarının sıcak günlerinde nasıl bir seyir izlediğini ortaya koydu. Son dönemde sıcaklıkların barajlara olan etkisi, su tüketimindeki artış ve tasarruf çağrıları gündemde yer alırken, Ömerli, Terkos, Elmalı, Alibeyköy ve diğer barajların doluluk oranları merak konusu oldu. Peki, İstanbul barajlarındaki son durum ne? İşte güncel veriler!

AÖF YAZ OKULU 2025 KAYIT TARİHLERİ ||Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları, öğrenciler tarafından takip ediliyor. Belirlenen tarihten sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır. Dersler bittikten sonra AÖF yaz okulu sınavları ağustos ayında yapılacak. Peki, Anadolu AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? AÖF yaz okulu 2025 kayıt ne zaman? İşte, AÖF yaz okulu 2025 kayıt tarihi…