Borsa yatay seyirle başladı: Yükseliş devam edecek mi?

BIST 100 Endeksi Dün Yükselişle Tamamladı

Dün Borsa İstanbul’da alış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi günü yüzde 2,25 değer kazanarak 9.279,21 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 1,50 puan ve yüzde 0,02 artışla 9.280,71 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,20 değer kazanırken holding endeksi yüzde 0,18 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,95 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en fazla kaybettiren ise yüzde 1,19 ile ticaret sektörü oldu.

Küresel piyasalar, önümüzdeki günlerde devam edecek ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesinde karışık bir seyir izliyor.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi verisi ve yurt dışında İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey’in konuşmasının takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.400 puanın direnç, 9.150 ve 9.050 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydediyor.


Borsa günü yükselişle tamamladı. İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler (8 Mayıs 2025)

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Sri Lanka’da askeri helikopter düştü: 6 asker hayatını kaybetti

Sri Lanka’da askeri bir tatbikat sırasında baraja düşen helikopterde altı asker yaşamını yitirdi. Özel kuvvetler ve hava kuvvetlerine mensup personelin yer aldığı kazanın nedeni henüz açıklanmadı.

Pervin Buldan’a suikast girişimi iddiasına DEM Parti’den açıklama

Sırrı Süreyya Önder’in ardından İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan’a yönelik de suikast girişimi iddiaları ortaya atıldı. DEM Parti söz konusu iddiaları yalanladı. Buldan’ın İtalya’da kaza geçirdiği açıklandı.

Pentagon, yaklaşık 1000 trans ordu mensubunu görevden almaya hazırlanıyor

Pentagon, yaklaşık 1000 trans ordu mensubunu görevden almaya hazırlanıyor

Drone saldırıları Rusya uçuşlarını aksattı

Rusya’da yaşanan drone saldırıları nedeniyle Türk havayolu şirketleri yapacağı bazı seferleri uçuş güvenliği nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştı. Rusya Havacılık Otoriteleri havayolu şirketleriyle yaptığı görüşmelerde seferlerin bugün başlatılması …

MHP’den Amedspor’a teklif: ‘Son maçınıza böyle çıkmanızı bekliyoruz’

Amedspor’un Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyadan paylaşılan görselde Ankara Kalesi’nde Türk bayrağına yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Tartışmalara MHP cephesi de katılırken bir de çağrıda bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir