DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliği’nde yarıştı!

DENEYAP Öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliğinde Yarıştı

15-16 Mart tarihlerinde, yaklaşık 20 bin öğrenci ve takımları, kendi hazırladıkları robotlarla çeşitli temalar altında parkurlarda yarıştılar.

Proje Şenliği, Eyüp DENEYAP Teknoloji Atölyesinde düzenlendi. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, etkinlikte öğrencileri ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin heyecanı ve inovatif yaklaşımları, Hıdır tarafından takdirle karşılandı.

Hıdır, “Geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesi için DENEYAP Atölyeleri’nde yürütülen eğitimler çok değerli. Bugün burada gördüğümüz projeler, gençlerimizin ne kadar üretken ve çözüm odaklı olduklarını bir kez daha gösteriyor” dedi.

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Şenlikte, ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, tamamladıkları robotik ve kodlama eğitimlerinin ardından kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar. Ortaokul öğrencileri, “İz Sürücü” teması altında robotlarını tasarlayarak, çizgi izleyen sensörler ile parkuru en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştılar.

Lise öğrencileri ise “Zorlu Hat” teması çerçevesinde engelleri aşarak parkuru bitirmeye odaklandılar. Her iki kategoride de öğrenciler, çözüm odaklı yaklaşım sergileyerek başarılı performanslar sergilediler.

DENEYAP Teknoloji Atölyelerindeki Robotik ve Kodlama eğitimini tamamlayan öğrenciler, 5-6 Nisan 2025 tarihlerinde Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersleriyle eğitimlerine devam edecekler. Bu dersler, öğrencilere yeni nesil teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi kazandırmayı amaçlayarak öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini artırmaya devam edecek.

DENEYAP ATÖLYELERININ ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı tarafından yürütülen; gençlerin teknoloji ve mühendislik alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan önemli projelerden biri olan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, çocuklar ve gençlerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Robotik ve Kodlama Proje Şenliği de bu önemli projelerin bir parçası olarak, öğrencilere yeni nesil teknolojilere dair bilgi ve deneyim kazandırmak için tasarlanmış özel bir etkinliktir.

Ülkemizin gençlerini teknolojiye yönlendirirken, aynı zamanda onları gelecek için en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçlayan DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği Robotik ve Kodlama Proje Şenliği, bu hedefin önemli bir adımını oluşturuyor.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Çip devi, otomotiv departmanını sessiz sedasız kapattı! Peki 50 milyon araca ne olacak?

Dev teknoloji şirketi, milyonlarca aracı ilgilendiren hayati bir kararı sessizce aldı. Peki bu sessizliğin ardında ne var?

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

En güçlü astronomi kamerasından ilk görüntüler geldi: Sonuçlar büyüleyici!

Vera Rubin Gözlemevi’nin kullandığı dünyanın en güçlü astronomi kamerası olarak kabul edilen cihazdan ilk görüntüler gelmeye başladı. Galaksiler, Nebulalar ve 2.000’in Üzerinde Asteroit!

Güneş gözlüğünde camın rengi önemli: Hangisi daha iyi?

Güneş gözlüğü seçerken çoğu insan stilini ön planda tutar, ancak planladığınız aktivitelere göre camın rengi ve kararması çok daha önemli. Renkli camlar eğlenceli görünebilir, ancak aynı zamanda işlevsel bir amaca hizmet ederler. Doğru seçimle, ışık yansımasını ve parlaklığı azaltabilir, aynı zamanda renk algısını ve netliği artırabilirsiniz; hem de hava koşullarına göre.

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

İnsanlar bitkilere dönüşecek! Yeni araştırma, gıda ihtiyacını ortadan kaldıracak

Bilim insanları, insan vücudunun tıpkı bitkiler gibi fotosentez yapabilmesini mümkün kılacak radikal bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu gelişme, gelecekte gıda tüketimini tamamen ortadan kaldırabilir.