Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 15 bin TL’lik ilana 3 bin TL istiyorlar! Fahiş artışa tavan geliyor

Emlak İlan Portallarında Yeni Tedbirler Gündemde

Milliyet.com.tr/ÖZEL İlan sitelerine yeni tedbirler için harekete geçiliyor. Online platformlar ilan başına aldıkları ücretleri son 5 yılda 25 kata kadar artırdı. Hal böyle olunca ilan girmek isteyenler için komisyonlar büyük bir yük olmaya başladı.

İlan Başı Ücretlerde Anormal Artış

2020 yılında emlakçılar için uyguladıkları yıllık 8 bin TL’lik online ilan verme paketi fiyatını bugün 200 bin TL seviyelerine çıkaran online platformlar, vatandaşlardan da her bir ilan karşılığı yaklaşık 3 bin TL talep ediyor.

Yüksek Ücretler Kiracılara Yansıyor

Yani bugün için 15 bin TL’ye evini kiralamak için ilan veren bir vatandaş 3 bin TL ilan ücreti veriyor. Mal sahipleri depozito ve kira bedelinin yanı sıra bir de ilan portallarına ödedikleri 3 bin TL’yi kiracılardan almaya başladı.

Fiyat Artışlarına Tavan Getirilebilir mi?

Yaşanan fiyat artışlarının ardından ilan portallarının aldığı ücretlere bir tavan fiyat getirileceği söyleniyor. İlan platformlarının fiyat artışları konusunda sektörde endişeler de artmaya başladı.

Emlak İşletmelerinden Talepler

Emlak işletmeleri her ilana koydukları yerleri satamadıklarından dolayı ilan maliyetlerinde sınırlamalar istiyor. Ayrıca, yüksek fiyat artışlarına da bir çözüm bulunması gerektiği vurgulanıyor.

İlan Portallarında Düzenleme Gerekliliği

İlan portallarında meydana gelen fahiş fiyat artışlarının düzenlenmesi ve sektörde rekabetin adil bir şekilde devam etmesi gerektiğine dair görüşler dile getiriliyor. MLS sistemlerinin geliştirilmesi de sektörün ihtiyaçları arasında yer alıyor.

Galericilerin Sorunları da Göz Önünde Bulundurulmalı

Galericilerin de ilan portallarında karşılaştıkları sorunlar ve ek ücret talepleri sektörde endişe yaratıyor. Devletin ticareti destekleyici adımlar atması ve güvenilir bir alım-satım platformu oluşturması gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Denize kıyısı bulunmayan Anadolu kenti Kayseri, iç sularında yetiştirilen Türk somonlarını başta ada ülkeleri Japonya ve İngiltere olmak üzere 49 ülkeye ihraç ediyor.

Genelgeye karşın bir yılda kamudaki toplam 120 bin araçtan sadece 135’i satılabildi: ‘Binde biri’ gitti

İktidarın kamuda araç tasarrufu vaadi sözde kaldı. Bir yılda planlanan bin 79 araçtan 298’i satışa çıkarılabildi. Bunlardan da sadece 135’i satıldı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, kamudaki toplam 120 bin araçtan sadece 135’inin satıldığına dikkat çekerek, “Kamuda gerçekten bir tasarruf hedefleniyorsa önce lüks makam araçlarının gözden geçirilmesi gerekiyor. 135 araç satıldı diye kamuoyuna ‘tasarruf yapıyoruz’ denemez. Bu açıkça bir kandırmacadır, göz boyamadır” dedi.

Kripto varlıkların transfer işlemleriyle ilgili “limit” ve “zaman sınırı” düzenlemesi yapıldı

Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve “stabil kripto para” olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerinde günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak.

Altın haftayı düşüşle kapattı: Yeni haftada yükselecek mi?

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Nihayetinde haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kredi çekecekler 2 kez düşünecek: 400 bin TL’nin geri ödemesi ok gibi fırladı

Bankaların kredi faiz oranları nedeniyle geri ödemeler yüksek seviyelerde seyrediyor. Taşıt kredisi için 400 bin TL’nin geri ödemesi resmen dudak uçuklattı.

Bakan Bolat, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda istikrarlı, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında gelişen, ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi.