Hakan Fidan Irak’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat’ta Terörle Mücadele İçin Toplanıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Bağdat’a yapacağı ziyarette terörle mücadele konusunu öncelikli olarak ele alacak. Görüşmelerde, terör örgütü PKK’nın Irak topraklarından tamamen temizlenmesi konusundaki Türkiye’nin beklentileri vurgulanacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan, bugün Bağdat’a gerçekleştireceği ziyaret kapsamında önemli isimlerle bir araya gelmeyi planlıyor. Bu isimler arasında Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ve Irak Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de yer alıyor.

Görüşmelerde, Türkiye-Irak ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeler de ele alınacak. Fidan, Türkiye’nin Irak ile ilişkilerini olumlu bir zeminde ilerletme yolundaki kararlılığını ve bölgedeki istikrarın önemini vurgulayacak.

Bakan Fidan’ın görüşmelerde ayrıca, PKK’nın bölge için ortak bir tehdit olduğunu ve bu konuda ortak bir stratejinin benimsenmesi gerektiğini aktararak, Türkiye’nin Kalkınma Yolu Projesi’ni desteklemeye devam edeceğini ve ikili ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi için adımlar atılmasını beklediği belirtiliyor.

Bağdat Ziyaretinde Güçlü İlişkiler ve İşbirlikleri Konuşulacak

Fidan’ın ziyareti, Türkiye’nin Irak ile olan derin tarihi ve kültürel bağlarının yanı sıra ekonomik işbirliklerini de güçlendirmeyi amaçlıyor. İki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi 20 milyar doları aşarak Türkiye’nin en önemli ticaret ortakları arasında yer alıyor.

Related Posts

Yunus Emre soygununda ‘ödeyelim, affedin’ dediler

Büyük ödemeler yapılan ’olur’ yazılarında Bakan Mahinur Göktaş’ın eşi Rahmi Göktaş ile MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu Abdullah Kutalmış Yalçın’ın imzası var.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın sevk yazısı ortaya çıktı: Avukatları yönlendirdi, şüphelilere konuşmaması için baskı yaptı; örgüt içerisinde önemli konumda

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın sevk yazısı ortaya çıktı: Avukatları yönlendirdi, şüphelilere konuşmaması için baskı yaptı; örgüt içerisinde önemli konumda

Esenyurt’ta tekel bayisini kurşunladılar

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen şüphelilerden biri, aracın altına saklanırken yakalandı. Olay yerinde otomobil, tabanca ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi

Güvenlik alarmı verildi: Ünlü otomobil devi 197 bin aracını geri çağırıyor

ABD’de son dönemde bir dizi geri çağırma açıklayan Ford, bu kez arka koltuk yolcularının güvenliği için yeni bir adım atıyor. Mustang Mach E ve bazı Bronco modelleri, olası bir sıkışma riski nedeniyle geri çağrılacak.

İran Rusya’dan destek istedi mi? Peskov açıkladı

Rusya’nın İran’a desteğinin açık olduğunu belirten Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitry Peskov, “İran, yardım destek talebinde bulunmadı” dedi.

İran’dan İsrail’e balistik füze saldırısı: Tel Aviv’de şiddetli patlamalar

İran ordusu sabah saatlerinde İsrail’ karşı füze saldırısı başlattı. Saldırı sonrası Tel Aviv’de patlamalar yaşandığı bildirildi.