‘Halk Ekmek’ üretimi Afet Mutfağı yapacak

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Afet Mutfağı’nda Ekmek ve Pide Üretimine Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Afet Mutfağı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide üretimine start veriyor. Büyükşehir’in ekonomik ve kaliteli ekmekleri, ‘Halk Ekmek’ satış noktalarında yer alacak.

Halk Ekmek Noktalarında Satılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan önemli bir yatırım olan Afet Mutfağı, Ramazan ayı öncesinde ‘Halk Ekmek’ üretimine odaklanıyor. Afet Mutfağında Ramazan ayı boyunca pide üretiminin yanı sıra, olası afet durumlarında Marmara Bölgesi’ne hizmet verecek olan tesis, kuru ve soğuk depolardan ekmek üretim fırınlarına kadar birçok bölümden oluşuyor. Bu merkez, kent genelinde yaygın halde bulunan ‘Halk Ekmek’ noktalarında satışa sunulmak üzere ekmek üretecek.

Ekonomik ve kaliteli ekmeğin yanı sıra Ramazan ayı boyunca ucuz ve kaliteli pide de sunacak olan Afet Mutfağı, Büyükşehir iştiraki Antikkapı A.Ş. tarafından işletilecek. Temel besin maddesi olan ekmeği hijyenik koşullarda üreten Büyükşehir Belediyesi, ekmek ve pideyi vatandaşların sofralarına ekonomik ve kaliteli bir şekilde ulaştıracak.

30 yıllık tecrübesiyle Antikkapı A.Ş. tarafından üretilecek olan ekmekler, el değmeden, tamamen steril koşullarda pişirilecek ve satışa sunulacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilecek olan ekmekler, Ramazan ayının başlamasından önce tüketicilere sunulacak. Kocaeli Afet Mutfağı, şehre en sağlıklı, en hijyenik ve en lezzetli unlu mamulleri tedarik edecek bir konuma sahip olacak.

Related Posts

Kıyıdan kıyıya orman! 50 milyon ağaçlık

Birleşik Krallık, çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında dev bir adım atıyor. Hükümetin geçtiğimiz hafta duyurduğu iddialı bir projeyle, Kuzey İngiltere’de Liverpool’dan Hull’a uzanan 200 kilometrelik bir koridorda 50 milyon ağaç dikilerek …

Ekmeklerde fındık alarmı! 2.500 marketten geri çağırıldı

ABD’de toplamda 2 bin 500 mağazada satılan yarım somon ekmekler içerisindeki fındık nedeniyle geri çağırıldı.

Çocuk tecavüzcüsü hadım edildi

Madagaskar’da altı yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden sanık, cerrahi hadım cezasına çarptırıldı. 2024’te yürürlüğe giren yasa kapsamında verilen bu ilk karar, ağırlaştırılmış müebbet hapisle birlikte uygulandı. Yetkililer, cezanın caydırıcı olmasını ve benzeri suçların önlenmesini hedefliyor.

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecekti apar topar iptal etti

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecek olan The Smiths’in efsanevi solisti Morrissey, ekibinin sağlık sorunlarından dolayı konserini iptal etti.

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.