Hüseyin Baş’a adli kontrol kararı!






Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş Adli Kontrol Kararı Verdi


Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş Adli Kontrol Kararı Verdi

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakkında açılan soruşturmada yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verilen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Şenlikköy karakoluna gelerek imza verdi.

İmza sonrası açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Bugün imza atmak için karakola geldik, malumunuz bir konuşmamızda muhalefet yaparken, siyasetimiz yaparken dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir şekilde bir soruşturmaya maruz bırakıldık. Bu soruşturmanın neticesinde bugün bir yaptırımla karşı karşıyayız. Bu hukukun tamamen orantısız işlediği bir durum, cezanın gerekliliğinin çok ötesinde bir yaptırım daha doğrusu soruşturma aşamasında cezalandırma yöntemiyle karşı karşıyayız. Buraya gelip her hafta imza atacağız” dedi.

“ADALET HERKESE HER ZAMAN LAZIM; BUGÜN BİZE YARIN BİR BAŞKASINA LAZIM”

“Şunun bilinmesini isterim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin siyasetinde şu anda devletçiliği ile öne çıkan bir tane siyasi parti var o da Bağımsız Türkiye Partisi, bir tane genel başkan var, o da Hüseyin Baş” diyen Baş, “Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasıyla buradayız, bu suçlamayla, yaptırımla buradayız. Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması devlete karşı işlenen bir suç olarak nitelendirilir, ne hazin kaderdir ki devletçi olan tek siyasi parti genel başkanı bu yaptırıma maruz bırakılıyor. Ama şu bilinsin; Ben devletim için boş kağıda imza atmışım, hiç problem yok. Ben her hafta değil her gün devletim için de imza atarım mesele burası değil, mesele hukukun bir sopa olarak, Demokles’in kılıcı gibi insanların üzerinde geziniyor olması. Adalet herkese her zaman lazım; bugün bize yarın bir başkasına lazım. Dolayısıyla ben bütün siyaseti adil olmaya davet ediyorum” dedi.

Bu arada BTP liderinin avukatı Mustafa Hayri Ergan da yaşadıkları süreci anlattı.

Avukat Ergan, “2025 yılının Türkiye’sinde, anayasaya uygun olarak kurulmuş bir siyasi partinin genel başkanı, anayasal hakkını kullanan müvekkilimiz Sayın Hüseyin Baş ifadelerini, düşüncelerini ifade ettiği için, siyaset yaptığı için bugün burada bir yaptırıma maruz kalmıştır. Her hafta adli kontrol tedbiri çerçevesinde Şenlikköy Karakolunda gelip imza atmak durumunda, bugün de ilk imzamızı attık. Biz adli tedbir kararını bize uygulayacak hakimle görüşemedik, avukatlar olarak görüşemedik, genel başkanımız hiçbir şekilde hakimle muhatap olunmadan direkt yaptırıma maruz kaldı, hukukta olmayacak şeyler maalesef yaşanıyor. Yargı maalesef tamamen iktidarın bir sopası haline geldi. Bu düzen bu şekilde böyle gitmez, bu düzen bu şekilde yürütülemez, bu hukuk herkese lazım. Biz bugün bu hukuksuzluğu iliklerimize kadar biz yaşıyoruz yarın bu hukuksuzluğu herkes yaşayacak” diye konuştu.


Related Posts

Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail kabinesinde Gazze’nin kuzeyinin işgali için büyük tartışma çıktı. Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planı sebebiyle çok sert tartıştı.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

Eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dünyanın her zamankinden daha kaygılı olduğunu ve bunun artan istikrarsızlık nedeniyle gelecekteki 10 yıl boyunca süreceğini söyledi

Rusya: Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesisleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesislere uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.