İspanya’da sahte asker formalarıyla yumurta savaşı etkinliği

İspanya’da Geleneksel Els Enfarinats Festivali

İspanya’nın doğusunda, Alicante’ye bağlı Ibi kasabasında, 200 yıldır süregelen geleneksel “Els Enfarinats” festivali coşkuyla kutlanıyor. Katılımcılar, sahte asker kıyafetleri giyerek kasaba sokaklarında un ve yumurta savaşı yapıyor. Bu eğlenceli etkinlik her yıl 28 Aralık’ta Masumlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor.

Els Enfarinats ifadesi Valensiya dilinde ‘ekmekleme, unlama’ anlamına geliyor. Festival gün boyunca süren bu gelenekte, sahte askeri kıyafetler giyen katılımcılar şehri ele geçirmek için sahte bir darbe düzenliyor, sloganlar atıyor ve birbirlerine un bombaları ve yumurtalar fırlatıyor. Geçmişten günümüze ulaşan bu geleneğin en heyecan verici anlarından biri, katılımcıların Sant Joaquim Tapınağı’na kadar ilerlerken birbirlerine şaka yoluyla saldırmaları.

Related Posts

Rusya: Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesisleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesislere uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

Boğaz’da halı sahaya rekor fiyat

Tarabya Spor Kulübü tarafından kullanılan Sarıyer’in Tarabya mahallesinde bulunan arsa, 458 milyon 401 bin 400 liraya ihaleye çıkarıldı.

Ünlü çikolata markası uyarı sonrası raflardan çekildi

Etiketinde süt içermiyor yazıyordu ama içinde gizli alerjen tespit edildi. ABD’de birçok eyalette satılan popüler çikolata markası, alerji riski nedeniyle piyasadan toplatılıyor.