İsrail’den TRT çalışanlarına baskın: Ekipmanlara el konuldu

İsrail Güvenlik Bakanı Ben-Gvir Medya Yayınlarını Engelliyor

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, İsrail polisine ve istihbaratına yabancı medya kuruluşlarının canlı yayınlarını engellemesi talimatını verdi. Bu talimatın ardından polis, Hayfa’da TRT Arapça dahil olmak üzere birçok televizyon ekibinin bulunduğu noktalara baskın düzenledi ve ekipmanlarına el koydu.

Gazetecilere İfadeleri İçin Çağrı Yapıldı

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, Bakan Ben-Gvir’in “sıfır tolerans” politikası uyarınca bir otelde odasında kameraları doğrultarak limana bakan kişilere yönelik bir baskın düzenlendiği belirtildi. Ekipmanlarına el konulan gazetecilerin ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.

Diğer yandan TRT Arapça ve Dubai merkezli el-Gad kanalı, İsrail polisinin Hayfa’daki ekiplerinin bulunduğu noktalara baskın düzenlediğini duyurdu.

Ben-Gvir Medyaya Müdahale Çağrısı Yapmıştı

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, bugün yaptığı açıklamada, İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’e “ülkenin güvenliğini tehlikeye atan yabancı medya yayınlarına karşı harekete geçme” çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun İran’dan gelen saldırıların doğruluğunu etkilemek için sansür uyguladığını belirten Ben-Gvir, bazı medya kuruluşlarının isabet alanları canlı olarak yayınladığını ve bu nedenle “suç işlediklerini” savundu.

Ben-Gvir, polise yabancı medya kuruluşlarına karşı harekete geçme talimatı verdiğini daha önce açıklamıştı.

Hayfa Saldırısı Medyada Yer Aldı

İran’dan 15 Haziran sabahı düzenlenen saldırıda Hayfa’daki petrol rafinerisi tesisi füzeyle vurulmuş ve Katar merkezli Al Jazeera televizyonu bu anları canlı yayınlamıştı. Bu durum İsrail tarafından olumsuz karşılanmıştı.

İsrail’in kuzeyinde bulunan Hayfa şehrindeki petrol rafinerisi, İran’ın füze saldırısı sonucunda zarar görmüş ve faaliyetlerini durdurmuştu.

Related Posts

Özgür Özel Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile bir araya geldi

CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Özgür Özel ile bir araya geldi.

Kendisini şikayet eden engelliyi benzin dökerek yaktı

Gaziosmanpaşa’da telefonunu gasp ettiği için kendisinden şikayetçi olan Ahmet’i üzerine benzin dökerek yaktı.

Husiler Ben Gurion Havalimanı’nı vurdu

Yemen’deki Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı hipersonik balistik füzeyle “başarılı şekilde” hedef aldıklarını açıkladı.

2 ilde 28 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 28 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

Kumpas davalarının kopyası yaşanıyor

Ergenekon kumpasının fitili Tuncay Güney’in ifadeleriyle ateşlendi. Onlarca kişi sahte suçlamalarla hapis yattı. 18 yıl sonra savcılığın ‘suç örgütü lideri’ dediği Aziz İhsan Aktaş sahneye çıktı. O konuştu, gözaltı operasyonları yapıldı.