İşte Türkiye’nin en soğuk yeri: -21,3 derece

Erzurum Soğuklarla Baş Başa: En Düşük Sıcaklıklar Rekor Kırıyor!

Erzurum, Meteoroloji’nin yayımladığı ‘Gerçekleşen En Düşük Sıcaklıklar’ listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Tekman ilçesine bağlı Hacıömer Köyü, -23 dereceyle listenin zirvesinde kendine yer buldu. Erzurum’un diğer ilçeleri de rekor soğuklarla boğuşurken Horasan’da -21,3, Pasinler’de -21 ve Tekman’da -20,1 derece ölçüldü. Ülkemizin soğuk cennetlerinden biri olan Erzurum’daki hava durumu, Meteoroloji’nin 12 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

Yer yer buzlanma ve don olaylarıyla birlikte sabah ve gece saatlerinde sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek rüzgarlar da dikkat çekiyor.

İHA’nın haberine göre, uzmanlar çığ uyarısında bulunarak, bölgedeki yüksek kar örtüsüne dikkat çekti. Özellikle eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

(İHA)

Related Posts

Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail kabinesinde Gazze’nin kuzeyinin işgali için büyük tartışma çıktı. Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planı sebebiyle çok sert tartıştı.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

Eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dünyanın her zamankinden daha kaygılı olduğunu ve bunun artan istikrarsızlık nedeniyle gelecekteki 10 yıl boyunca süreceğini söyledi

Rusya: Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesisleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki askeri savunma alanındaki tesislere uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Kazandığı 1.3 milyon TL hayatını mahvetti: İki yıldır mücadele ediyor

İki çocuk annesi bir kadın, bahis oynayarak 25 bin sterlin (yaklaşık 1.3 milyon TL) kazanmasının hayatındaki en kötü olay olduğunu söylüyor…

Otomobil hurdaya döndü: Sürücünün burnu bile kanamadı!

Ankara’da takla atan otomobilin şarampole yuvarlanmadığı kazada sürücü yara almadan kurtuldu.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.