Kapalıçarşı’da işgaliye ücretlerine zam gerginliği

İstanbul Fatih’teki Kapalıçarşı Esnafı İşgaliye Ücretleriyle Mücadele Ediyor

İstanbul’un tarihi Kapalıçarşı’sında bulunan ve yaklaşık 4 bin dükkanın yer aldığı bölgede faaliyet gösteren esnaf, her ay Fatih Belediyesine ödedikleri işgaliye ücretleri konusunda sıkıntı yaşıyor. Dükkanları önündeki alan için metrekaresine göre belirlenen ücretlerdeki zamlar, esnafı belediye zabıtasıyla karşı karşıya getiriyor.

Bazı esnaf, artan işgaliye ücretlerini fazla bulup ödemeyerek konuyu yargıya taşıdı. Bunun üzerine Fatih Belediyesi zabıta ekipleri, dükkanların önündeki malzemeleri kaldırmak istedi ancak esnaf buna karşı çıkarak konunun mahkemede olduğunu belirtti ve malzemelerin toplanamayacağını savundu.

Esnaf, belediyenin verdiği sözleri tutmadığını iddia ederek, “Belediye yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde cam vitrinler için belirlenen ücretlerle ilgili değişiklik yapıldı. Ancak belediye başkanıyla yapılan toplantıda konuşulanlar uygulanmadı. Bu durum kabul edilemez” şeklinde konuştu. Tartışmanın ardından zabıta ekipleri, Kapalıçarşı’dan ayrıldı.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Çocuk tecavüzcüsü hadım edildi

Madagaskar’da altı yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden sanık, cerrahi hadım cezasına çarptırıldı. 2024’te yürürlüğe giren yasa kapsamında verilen bu ilk karar, ağırlaştırılmış müebbet hapisle birlikte uygulandı. Yetkililer, cezanın caydırıcı olmasını ve benzeri suçların önlenmesini hedefliyor.

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecekti apar topar iptal etti

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecek olan The Smiths’in efsanevi solisti Morrissey, ekibinin sağlık sorunlarından dolayı konserini iptal etti.

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.