Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Kayseri’den Yüzde 98’i İhracata Yönelik Türk Somonu Üretimi Yapılıyor

Kayseri Kocasinan ilçesindeki Yamula ve Pınarbaşı ilçesindeki Bahçelik barajlarında, Türk somonu ve gözlü yumurta gibi su ürünlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaptığı açıklamada, Kayseri’nin denizden uzak olmasına rağmen su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Saklav, “40 işletmede Türk somonu üretiyoruz. Aynı zamanda yavru alabalık ve yumurta üretimi de yapıyoruz. Geçen yıl 6 bin 655 ton Türk somonu üretimi gerçekleştirdik ve Türkiye’de balık yetiştiriciliğinde 4. sıradayız. Kayseri, alabalık ve yavru yumurta üretiminin yüzde 37’sini karşılıyor ve Türkiye’de birinci konumunda” dedi.

Balıkçılık ve su ürünleri üretimini Su Ürünleri Kanunu’na uygun şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Saklav, “Ürettiğimiz somonların yüzde 98’i ihraç ediliyor. Ada ülkeleri başta olmak üzere 49 ülkeye Türk somonu ihraç ediyoruz. İhracat konusuna büyük önem veriyoruz ve bu alanda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” diye ekledi.

Saklav ayrıca, balık popülasyonunu artırmak amacıyla baraj göllerine yavru balık bıraktıklarını belirtti. Geçen sene 1,5 milyon balık bırakıldığını ifade eden Saklav, bu yıl da benzer bir planın olduğunu dile getirdi.

Kayseri Balık İhracatında Önemli Bir Rol Oynuyor

Balık ihracatı konusunda hedeflerinin yüksek olduğunu vurgulayan Saklav, “Kayseri’den tüm dünyaya balık ihraç etmek istiyoruz. Deniz olmayan bir şehir olarak balıkçılık sektöründe önemli bir konumdayız. Bu alandaki başarılarımızı arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Saklav, ticaret, sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarında olduğu gibi balıkçılık sektöründe de Kayseri’nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, balık ihracatının şehir için büyük bir başarı kaynağı olduğunu belirtti.

Related Posts

Genelgeye karşın bir yılda kamudaki toplam 120 bin araçtan sadece 135’i satılabildi: ‘Binde biri’ gitti

İktidarın kamuda araç tasarrufu vaadi sözde kaldı. Bir yılda planlanan bin 79 araçtan 298’i satışa çıkarılabildi. Bunlardan da sadece 135’i satıldı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, kamudaki toplam 120 bin araçtan sadece 135’inin satıldığına dikkat çekerek, “Kamuda gerçekten bir tasarruf hedefleniyorsa önce lüks makam araçlarının gözden geçirilmesi gerekiyor. 135 araç satıldı diye kamuoyuna ‘tasarruf yapıyoruz’ denemez. Bu açıkça bir kandırmacadır, göz boyamadır” dedi.

Kripto varlıkların transfer işlemleriyle ilgili “limit” ve “zaman sınırı” düzenlemesi yapıldı

Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve “stabil kripto para” olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerinde günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak.

Altın haftayı düşüşle kapattı: Yeni haftada yükselecek mi?

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Nihayetinde haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kredi çekecekler 2 kez düşünecek: 400 bin TL’nin geri ödemesi ok gibi fırladı

Bankaların kredi faiz oranları nedeniyle geri ödemeler yüksek seviyelerde seyrediyor. Taşıt kredisi için 400 bin TL’nin geri ödemesi resmen dudak uçuklattı.

Bakan Bolat, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda istikrarlı, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında gelişen, ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi.

Güney Kıbrıs’ta ekonomik canlanma sinyalleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde sanayi üretimi, Nisan 2025’te bir önceki aya göre revize edilmiş %2,1’lik artışın ardından yıllık bazda %3 yükseldi. Bu artış, ekonomik göstergelerin olumlu yönde seyrettiğine işaret ediyor. Üretim artışında en önemli …