Kırgızların 58 milyon dolar borcu kimin emriyle silindi?

Türkiye’nin Kırgızistan’a Borç Silme Anlaşması

Türkiye, 2012 Temmuz’unda altyapı projelerini finanse etmek amacıyla Kırgızistan’a 100 milyon dolarlık kredi verdi. Bu kredi, 7 yıl geri ödemesiz ve yüzde 0.1 sabit faizle 20 yıl vadeli olarak sağlandı.

Kırgızistan hükümeti, 2019 yılından itibaren borç taksitlerini ödemeye başladı. Ancak halihazırda 58 milyon 847 bin 926 dolar borcu bulunan Kırgızistan, AKP iktidarından borçların silinmesini talep etti.

Uluslararası kararlarda Türkiye aleyhine tavır alan ve Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ olarak tanımlayan kararı Meclis’ten geçiren Kırgızistan, borcunu silmek için ‘Borç Silme Anlaşması’ imzaladı.

Kırgızistan’ın Borcu Kimin Emriyle Silindi?

Sözcü yazarı Necati Doğru, Kırgızistan’ın borcunun silinme sürecini ele aldığı yazısında, Türkiye’nin Kırgızistan’a olan borcunun 58 milyon dolarlık kısmının silindiğini belirtti.

Emin Özgönül’ün haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kırgızistan’a verdiği toplam borcun ödenmemiş olan kısmının silinmesi üzerine, sorulan sorular cevapsız kaldı. Bu durum, kimin emriyle gerçekleştiği konusunda belirsizlik yaratmaktadır.

Related Posts

Hasat sezonu yaklaştı: Jandarma fıstık nöbetinde

Gaziantep’te hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte jandarma Antep fıstığı için nöbete tutmaya başladı.

Türkiye’ye 15 Suçlu İadesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 suçlunun yurt dışından Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.

Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı: ‘Hadi dua edin’

Türk müziğinin usta ismi Nazan Öncel, yüksek nabız ve tansiyon şikayetiyle gece yarısı acilen hastaneye kaldırıldı. Mayıs ayında takılan iki stentin ardından sanatçıya üçüncü bir stent takıldı.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.

Teknofest’te ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenlenecek

Teknofest kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile bu yıl ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenlenecek.

Tarlada ağaç sökümü yapan iş makinesi küle döndü

Bursa’da bir tarlada ağaç sökümü esnasında alev alan iş makinesi demir yığınına döndü.