Kış lastiği takmayan araçların trafiğe çıkışı yasaklandı

Kocaeli’de, 20-23 Şubat’ta etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle kış lastiği takılı olmayan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteorolojik olaylar sonucu meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerin gözden geçirilmesi ve varsa eksiklerin giderilmesi için Vali İlhami Aktaş başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıda, il genelinde 20-23 Şubat’ta etkili olması beklenen olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle yarın saat 08.00 itibarıyla İl ve İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim merkezlerinin, 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamalarına karar verildi.

Tedbirler kapsamında, şehir içi ve şehirler arası yollar ile otoyol, köprü, viyadük ve tüm anayollarda kar yağışı ve buzlanmaya karşı Karayolları, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve özel otoyol işletme ekipleri hazırlıklı olarak olumsuz hava şartlarıyla mücadele edecek.

Elektrik, su, doğal gaz ve diğer altyapı hizmetlerinde müdahale ekip sayıları artırılarak olası arızalara hızlıca müdahale edilmesi sağlanacak.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik birimleri, trafik tedbirleri ve kış lastiği denetimlerini aralıksız sürdürecek. Kış lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmasına izin verilmeyecek.

Otoyol kenarlarında bulunan tesislerde oluşabilecek yoğunluğa karşı Karayolları, Kızılay başkanlıkları ve özel otoyol işletmelerince tedbir alınacak.

Otoyollarda sorumluluk alanlarına göre otoyol jandarması ile emniyet birimleri arasında gerekli koordinasyon sağlanarak bu yolların açık bulundurulmasına yönelik her türlü tedbir alınacak.

Sahipsiz hayvanlar için besleme noktalarına ilgili kuruluşlarca mama ve yem bırakılacak.

Kaymakamlıklar ve belediyelerce gerektiğinde ihtiyacı olanlar için barınma yeri temin edilecek.

Related Posts

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

Hakan Fidan’a suikast girişiminin detayları ortaya çıktı: İki yıl tedavi görmüş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bir televizyon programında 4-5 yıl önce kendisine suikast girişiminde bulunulduğunu açıklaması büyük yankı uyandırdı. Suikastla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Hindistan Pakistan savaşı turizmi vurdu

Hindistan ve Pakistan arasında çıkan sınır tartışmaları nedeniyle Muğla’nın bodrum ilçesinde düzenlenen Hint düğünleri organizasyonlarının bir bölümü iptal edilmeye başlandı. Savaşın sadece düğün organizasyonları ile değil kurumsal ilişkilere de darbe vurduğu belirtildi.

Kanada ve AB’den ortak savunma hamlesi

Kanada, Avrupa Birliği ile savunma alanında stratejik bir ortaklık kurmak için müzakerelerini hızlandırdı. NATO’nun geleceğine dair Amerikan Başkanı Donald Trump’ın şüphe uyandıran açıklamaları sonrası, Ottawa yönetimi Avrupa ile daha sağlam bir iş …

Heyelanda çocukları ve eşini kaybetmişti: Yaralı anneden yürek yakan sözler

Samsun’da Çiğdem Kaya, heyelan sonucu yaşamlarını yitiren 2 kızı ve eşinin mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü.

Yeni Papa’ya cinsel istismar tepkisi büyüyor

Papa Léon XIV adıyla 8 Mayıs 2025’te St. Pierre Bazilikası’nın balkonundan halkı selamlayan Amerikalı din adamı Robert Francis Prevost, göreve gelir gelmez skandal iddialarla karşı karşıya kaldı. SNAP ve Bishop Accountability adlı iki önemli sivil …