Konya Cumhuriyet Başsavcılığından çöken binaya ilişkin açıklama

Konya’da Çöken Binanın Soruşturması Devam Ediyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyşehir Caddesi’nde dün meydana gelen 4 katlı bina çökmesiyle ilgili detaylı araştırmanın sürdüğünü açıkladı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal yönetimindeki cumhuriyet savcıları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, binanın çökme nedenini belirlemek için mimar, jeoloji, inşaat ve yüksek elektrik mühendislerinden oluşan uzman bir bilirkişi heyeti tarafından enkazda detaylı inceleme yapıldı. Heyet, alınan örnekleri laboratuvarda inceleyerek bir rapor hazırlayacak ve soruşturma dosyasına sunacak.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin gözaltı süreleri, delillerin toplandığı belirtilerek uzatılmıştı. Soruşturma titizlikle sürdürülüyor.

İLGİLİ KONULAR:

Daha önce Beyşehir Caddesi’nde meydana gelen bina çökmesinde arama kurtarma çalışmaları sonucunda 3 kişi sağ çıkarılmış, 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 4 şüpheli ise gözaltına alınmıştı.

Related Posts

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.

Ucuz yemek lokantaları yaygınlaşıyor! Bir ilde daha Kent Lokantası açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Kent Lokantası” projesini Kepez ilçesinde hizmete açtı. İlk gün yoğun ilgi gören lokantada 4 çeşit sıcak yemek yalnızca 90 TL’ye sunuluyor.

TBMM’de, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmeleri sürecek

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmelerine devam edilecek. Teklifin kanunlaşması halinde Genel Kurulda, enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeleri içeren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

İtirafçının yalanı İmamoğlu’nun avukatını tutuklattı

İBB’ye yönelik 19 Mart operasyonunda tutuklanan ASOY İnşaat’ın sahibi Adem Soytekin, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi ancak tahliye olamadı.