Trump’tan Irak’a ‘İran’ notası

Trump, Irak Başbakanı’na Nota Verdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeniden başkanlığa seçilen Donald Trump’ın, iddiaya göre, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ye nota verdiği öne sürüldü.

Yerel medyada yer alan ve kaynağı belirtilmeyen siyasi bir habere göre, Trump’ın Sudani’ye özel bir temsilci aracılığıyla mesaj gönderdiği iddia edildi.

Trump’ın Sudani’den, Irak’ta silahların yayılmasının engellenmesi, İran destekli grupların etkisinin sınırlandırılması, Irak’ın Suriye’de yeni yönetimin desteklenmesi ve iç işlerine karışılmamasının talep edildiği belirtiliyor.

Sudani ise dün yaptığı açıklamada, Suriye’deki çatışmalardan beri Irak’ın tarafsızlığını koruduğunu vurgulayarak, “Hiçbir dış gücün Irak’a müdahale etme hakkı olmadığını” ifade etmişti.

Irak Başbakanı’nın çarşamba günü resmi ziyaret için İran’a gideceği ve ikili ilişkilerin ele alınacağı duyurulmuştu.

Related Posts

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu’nun merkezi Paris’te kurulacak

Ukrayna’da görev yapacak “Gönüllüler Koalisyonu” çevrim içi toplantısı İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eş başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Ukrayna’nın askeri gücünün yeniden nasıl canlandırılabileceği ve ordunun durumunu anlamak için yapılacak keşif ziyareti gibi adımlar ile ilgili bilgiler verildi.

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecekti apar topar iptal etti

11 yıl sonra İstanbul’da konser verecek olan The Smiths’in efsanevi solisti Morrissey, ekibinin sağlık sorunlarından dolayı konserini iptal etti.

Vahap Seçer’den Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken paylaşım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

Tabelayı gören şaşırıp kalıyor: Rahatsız olan köylünün çözümü güldürdü

Diyarbakır merkeze 78 kilometre uzaklıkta bulunan Dicle ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi, yeşilliği ve Dicle Barajı’ndan gelen berrak suyu ile yazın tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Değirmenli Mahallesi Muhtarı Abdullah Can …

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.