Uçağa binerken herkesin sorun yaşadığı kural kaldırılıyor

Avrupa Birliği Havalimanlarında Sıvı Taşıma Sınırlaması Kalkıyor

Avrupa Birliği havalimanlarında el bagajındaki sıvıların taşınmasına ilişkin mevcut 100 mililitrelik sınır, yeni nesil güvenlik tarama teknolojilerinin devreye girmesiyle yakında kalkacak. Bu değişiklik, yolcuların daha büyük sıvı kaplarıyla uçuş yapabilmesini mümkün kılacak.

Avrupa Komisyonu, bu gelişmeyi ilk olarak İtalyan gazetesi Corriere della Sera’da yer alan haberle doğruladı. Komisyonun daha sonra konuya ilişkin Euronews’e yaptığı açıklamada, yeni tarama cihazları sayesinde el bagajındaki sıvı patlayıcılarının tespit edilebileceğini belirtti. Bu durum, uzun süredir uygulanan sıvı taşıma kısıtlamalarının gözden geçirilmesini gündeme getirdi.

Artık Sıvı Patlayıcıları Tespit Edilebilecek

Mevcut AB düzenlemelerine göre, el bagajındaki sıvılar, spreyler ve jeller 100 ml’yi geçemezken, bebek ürünleri, ilaçlar ve özel diyet sıvıları bu kısıtlamadan muaf tutuluyordu. Bu sınırlamanın arkasındaki ana sebep, geleneksel röntgen cihazlarının sıvı patlayıcıları tespit edememesiydi. Ancak yeni teknolojilerle donatılan patlayıcı tespit sistemleri, bu sorunu ortadan kaldırdı.

Roma ve Milano Havalimanlarında Kullanıma Başlandı

Yeni sistemler, şu anda Roma ve Milano gibi bazı Avrupa havalimanlarında kullanılmaya başlandı. Ancak geçen yıl Avrupa Komisyonu, teknik gerekçelerle bu cihazların kullanımına geçici bir sınırlama getirmişti. Haziran 2025’te Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından onaylanan yeni tarama sistemiyle birlikte, bu engeller aşılabilecek ve cihazlar AB genelinde kullanılmak üzere pazara sunulabilecek.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, yeni ekipmanların “önümüzdeki günlerde” havalimanlarında kullanılmaya başlanabileceğini belirtti.

Related Posts

Özel ve Dilek İmamoğlu şahit: Silivri’de ikinci evlilik

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe’nin ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün de 30 Temmuz’da Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’nde evleneceğini duyurdu.

Şam yönetimi: PKK/YPG ile görüşmeler en kısa sürede yapılacak

Suriye Dışişleri Bakanlığı, SDG adını kullanan PKK/YPG ile Şam yönetimi arasında ülkenin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören görüşmelerin Paris’te “en kısa sürede” yapılacağını belirtti.

Ölüm göleti: geçen yıl anne oğul, bu yıl 2 çocuk can verdi

Balıkesir’in Karesi ilçesinde serinlemek için gölete giren 2 çocuk boğuldu.

Mecidiyeköy metrobüsünde dehşet: İttiği adamın katili oldu

Mecidiyeköy’de kan donduran bir olay yaşandı. Bir çocuk, metrobüse bineceği sırada kendisine çarpan 60 yaşındaki işitme ve konuşma engelli bireyi itip yere düşürdü. Kafasını beton zemine vuran adam, 3 aylık yoğun bakım savaşını kaybetti.

Madencilerden TİS protestosu: Bordro yaktılar

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri, maaş zamlarına tepki göstermek amacıyla bordro yaktı.

Gazze’ye yardım filosu: Hanzala’yla iletişim kuruldu

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Gazze’ye insani yardım ulaştırma amacıyla İtalya’dan yola çıkan ikinci gemisi “Hanzala”ylakesilen iletişim yeniden sağlandı.