İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Netanyahu’nun 7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump’la görüşmesi bekleniyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.

Ucuz yemek lokantaları yaygınlaşıyor! Bir ilde daha Kent Lokantası açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Kent Lokantası” projesini Kepez ilçesinde hizmete açtı. İlk gün yoğun ilgi gören lokantada 4 çeşit sıcak yemek yalnızca 90 TL’ye sunuluyor.

TBMM’de, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmeleri sürecek

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, ‘İklim Kanunu Teklifi’ görüşmelerine devam edilecek. Teklifin kanunlaşması halinde Genel Kurulda, enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeleri içeren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

İtirafçının yalanı İmamoğlu’nun avukatını tutuklattı

İBB’ye yönelik 19 Mart operasyonunda tutuklanan ASOY İnşaat’ın sahibi Adem Soytekin, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi ancak tahliye olamadı.